reserveer hier uw afspraak

 

Gespecialiseerde voetbehandeling

Veel medische aandoeningen brengen specifieke complicaties aan de voeten met zich mee. Denk bv maar aan huidaandoeningen, reuma, diabetes mellitus(suikerziekte), verlammingen, spasmen en hart- en vaatziektes. Uw voeten  hebben in dat geval vaak specialistische verzorging nodig. Hiervoor kunt u terecht bij de medisch pedicure. Ik ben speciaal opgeleid en bevoegd op het gebied van complexere voetverzorging. Indien noodzakelijk, verwijs ik u door naar een arts, fysiotherapeut, podotherapeut of andere specialist

 

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

In sommige gevallen kunt u de behandeling vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar. Hiervoor is het handig om uw zorgpas mee te nemen en evt. een verwijsbrief van uw huisarts. Informeer naar de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Diabetes

Het afgelopen jaar is er veel veranderd in de zorgkosten vergoeding voor diabetes patiënten. Hier volgen de stappen die u moet nemen om te kijken of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

1 Laat een SIMMS classificatie en/of zorgprofiel vaststellen, dit dient via de Huisarts/praktijkondersteuner of diabetesverpleegkundige te gebeuren.

2. Afhankelijk van deze vaststelling kunt u met SIMMS 0 of 1 met zorgprofiel 1 direct een afspraak maken bij de medisch pedicure, indien u Simms 2 of hoger heeft, moet u eerst naar de podotherapeut om een zorgplan op te laten stellen. Daarna kunt u, in de meeste gevallen, de behandeling via de pedicure laten doen.

3.Pedicures hebben niet allemaal een contract met iedere podotherapeut en daarom is het goed om eerst te informeren bij de pedicure waar u graag onder  behandeling zou willen, met welke podotherapeut zij samenwerkt. 

4. Simms 0 wordt niet langer vergoed, Simms 1, afhankelijk van uw zorgverzekering, vanuit de aanvullende verzekering. Simms 1 met zorgprofiel 2 en Simms 2 en hoger worden wel vergoed.

.

 

        

 

 

 

 

Top

info@fornailsandfeet.nl